Ξυλοδαρμοί και απειλές

Αντιφασιστική διαδήλωση μετά τις επιθέσεις χρυσαυγιτών

Mπαράζ επιθέσεων εναντίον μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Φωτογραφία Σπύρος Τσακίρης

Την Τρίτη 27 Μαΐου στις 6:30μμ στον Τροχονόμο της Κηφισιάς.

Επίθεση πολυμελούς ομάδας της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς, εναντίον εποπτών προσκείμενων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μάλιστα όπως καταγγέλουν οι ξυλοκοπηθέντες, χωρίς να υπάρξει αντίδραση της αστυνομίας. Ήδη το enet είχε αναφερθεί στο περιστατικό, αλλά και σε παραμφερές επεισόδιο στη Νίκαια.

Την Τρίτη 27 Μαΐου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι κάλπες και η Χρυσή Αυγή βιάζεται να βγάλει την εκλογική προβιά της νομιμότητας και να εμφανίσει πάλι το πραγματικό της πρόσωπο, του ναζισμού και των ταγμάτων εφόδου. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να οργανωθούν και να αντισταθούν στην λαίλαπα της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που κάθε άλλο παρά απειλή αποτελούν για το σύστημα.

Το χτύπημα στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχουν στόχο να απειλήσουν τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης, το ίδιο το σύστημα που τη γεννά, αντιθέτως, όπως και με τον Παύλο Φύσσα, με την δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στόχος τους είναι το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής. Καταγγέλουμε την Κυβέρνηση που τους τρέφει και τη στάση της αστυνομίας που ανέχεται το φασιστικό αυτό μόρφωμα. Απομονώνουμε και καταγγέλουμε τη Χρυσή Αυγή που λειτουργεί ως μπράβος και τσιράκι του συστήματος, του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Δεν θα αφήσουμε χώρο στους νεοναζί να στήσουν τάγματα εφόδου στη γειτονιά μας, με “μεροκάματα θανάτου”.

Δεν θα περιμένουμε τον επόμενο Παύλο Φύσσα, θα τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά. Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα να γίνει η ταφόπλακα των Κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ και του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής".

 

Υπήρξε όμως και άλλο κρούσμα, όπως αναφέρει με δήλωσή του ο Φραγκίσκος Ρηγόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με την Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Ούτε στον Πολύγυρο ούτε πουθενά.

Εδώ και κάποια χρόνια έχω επιλέξει να εγκατασταθώ μόνιμα στον Πολύγυρο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, δεν έκρυψα ποιος είμαι και που ανήκω πολιτικά. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία με έχει γνωρίσει αρκετά καλά.

Λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αποφάσισαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να προσπαθήσουν να με τρομοκρατήσουν με σωματική και λεκτική βία. Προφανώς ένας μόνο δεν τους έφτανε γι’ αυτό και έστειλαν τρεις θρασύδειλους, έναν να με κρατάει, έναν να με απειλεί με μαχαίρι κι έναν για τσίλιες. Αφού απείλησαν εμένα και την οικογένειά μου, αφού μου ξεκαθάρισαν ότι στη Χαλκιδική και τον Πολύγυρο κάνουν κουμάντο αυτοί, είδαν ότι δεν τρομοκρατήθηκα και αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να με χτυπήσουν και να φύγουν σαν κυνηγημένοι.

Ήταν προσωπική επιλογή, να μη μαθευτεί η ιστορία προεκλογικά για να μη θεωρηθεί ως ψηφοθηρική προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι έσπευσαν τα τοπικά μέλη αυτής της συμμορίας να με διαβεβαιώσουν ότι το χτύπημα ήρθε από τα κεντρικά και όχι από τους ίδιους, θεωρώ ότι τέτοιες νοοτροπίες δεν περιορίζονται στα σύνορα μίας πόλης ή ενός νομού. Η συμπαράσταση των Πολυγυρινών (και όχι μόνο) που πληροφορήθηκαν το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν άμεση και συγκινητική. Συντοπίτες μου, που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, έσπευσαν να μου δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να μου τονίσουν ότι θα με στηρίξουν σε ότι χρειαστεί.

Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν πτοούμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε από εγκληματικές συμμορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την Δημοκρατία και το λαό. Θα μας βρίσκουν απέναντι στις σιδερογροθιές και τα μαχαίρια τους, απέναντι στις φασιστικές τους μεθόδους, απέναντι στην ναζιστική τους νοοτροπία. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε κίνημα. Πρέπει και ο κόσμος της Χαλκιδικής να αποφασίσει αν θέλει τέτοια γεγονότα να συμβαίνουν έξω από τα σπίτια τους, δίπλα στα παιδιά τους. Η Νίκαια δεν είναι τόσο μακριά από μας τελικά. Σήμερα γροθιές, αύριο μαχαίρι. Θα περιμένουμε κηδείες, θα περιμένουμε να έχουμε Χαλκιδικιώτη Φύσσα ή θα τους κόψουμε τον αέρα μία και καλή;".

 

Διάδοση στο Twitter Διάδοση στο Facebook Αποστολή με Email

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία

Mobile έκδοση Web έκδοση